HTML

Project: Dawi-Zharr

Elsősorban Chaos Dwarfok építésével és festésével fog foglalkozni ez a blog, de természetesen ha valami mást festek akkor az is felkerül. Elképzelhetőnek tartom pár battle riport leközlését is. Szóval ez lesz az én Warhammer blogom.

Utolsó kommentek

  • yaneuh: @kabaman88: Ma sikerült beszélnem a lánnyal, megvannak a figuk, és minden rendben :) (2009.08.20. 16:50) Nyári szünet
  • kabaman88 (törölt): Hehe, szerintem a 2 focis elf csapatra keresztet vethetsz :-) (2009.08.10. 19:46) Nyári szünet
  • geistwald: fris - sí - tést fris - sí - tést (2009.07.14. 09:49) Helyzetjelentés
  • yaneuh: Nem hagytam abba, csak van 2 bér projectem, és azok most prioritást élveznem, ellenben amint azok ... (2009.06.05. 17:39) Helyzetjelentés
  • kabaman88 (törölt): Nehogy abbahagyd, a legizgalmasabb résznél! (2009.06.05. 12:12) Helyzetjelentés
  • Utolsó 20

izé

yaneuh 2010.02.23. 18:23

Hátöööö sziasztok :)

 

A helyzet az hogy eléggé leszoktam blogírásról, maradék 2 is eléggé hanyagolva van, pedig egyik még elég fontos project is lenne, node sebaj.

Sőt, nem csak a blogírásról, hanem a WHról is leszoktam. Néztem eléggé post project listáját totál máskép alakult :D

BB csapatokból a Dark Elfet kezdtem el csinálni, az 50%on kész is van, csak színsémát nem tudom befejezni, a ruhának semmi se áll jól, így jegeltem.

Helldorado lealapozva, talpak kész, és ez kb 3 hónapja ugyanúgy is áll.

Cserébe van egy totál festett 35 pontos Cryx csapatom. Polcon még van úgy hogy kb 50 legyen, és elég gyorsan haladok festéssel, ez nem tudom hogy jött, de nagyon ráfealingeltem.

Szóval most a lista úgy áll:

Cryx befejezés

Skorne elkezdése

BB csapatok

Helldorado

Persze módosulhat, meg kedvem is akármikor elmehet festéstől, szóval... :)

WHval meg nem tudom mi lesz, nagyon elment a kedvem tőlle, főleg 8ed pletykák jajjaj.

(képek majd jönnek, ahogy elégedett leszek talpakkal, nem komoly festés, TTQ+ talán picivel)

Szólj hozzá!

Nyári szünet

yaneuh 2009.08.10. 19:15

Bár gondolom erre már rájöttetek :)

Igazából most sem nagyon akartam írni, de fórumozgattam, és rátaláltam erre (óvatossan, 16mega). Tudom nem ma jött ki, de amit a 13ik oldalon találtam az nagyon megdobogtatta pici szivecském :) Jól esik látni hogy másoknak is tetszik amit csinálok, és betesznek egy újságba is. Számomra nagy dolog na :P

Viszont ezt a jó hírt az a szomorú bejelentés követi, hogy valószínüleg karácsonyig jegelem a törpe projectet. Meg akarom várni mi a GW meglepije, és ha CD akkor lehet hogy megveszem őket, vagy legalábbis látom a seregkönyv alapján hogy tényleg akarom őket gyűjteni. Ha meg nem az lesz a meglepi, akkor még nem tudom hogyan tovább.

De! Amint lesz egy kicsit több időm, igérem elhalmozlak titeket postokkal, kis ízelítő a közeljövőből:

-BloodBowl Chaos (slaneesh) csapat 90%ban kész van, csak befejezni nincs időm, ami nagy kár, főleg mivel ők bérfestés.

-Helldorado Saracénok, télre, GDre ez a fő project. Alapdoboz megvan, elképzelhető hogy ehavi fizuból megveszem az alkimistát, a huri/djinnt. Meg talán a berbereket. Vagy a terepváltó officert.

-Hordes Skorne Warpack. Eleinte nem tetszettek, csak ár érték arány miatt vettem meg, de egyre jobban kezd megtetszeni. Itt is elöbb utóbb bővítés várható, solok és unitok, de hogy mik azt még nem tudom.

-Bloodbowl elf csapat, azaz a proxy elfek hamarosan már nem proxyk lesznek. Csapatnév váltás után valószínüleg Elfland Devils lesz a csapat neve.

-Bloodbowl dark elf csapat, mert rájöttem hogy szeretem az ügyes csapatokat. Dark elfek meg amúgyis jópofának tűnnek, nomeg nagyon tetszettek a figurák is.

(A 2 BB csapattal is jó lenne kész lenni GDre, hogy hozzá tudjak járulni a bemutatókhoz)

Aztán ha mindezekkel megvagyok még mindig itt van kereten egy fél 40k ork sereg, amihez tartozik egy félkész stompa, meg már pár kész jármű, valamint 2 necromunda banda is. És akkor még a fantasy orkokról nem is beszéltem. És régi vágyam BT seregem felfrissíteni is. Szerencsére most pénzem van is a hobbira, csak időm nincs :)

Kis szösszenet 2 BB elf csapathoz: Haverom ausztráliából hozza ezeket, még tavasszal kértem tőlle, mert akkor szülei kint voltak nála látogatóban, és gondoltam rajtuk keresztül megkapom, hát ebből nem lett sajna semmi. Aztán amikor haver jött nyár elején, akkor azzal fogadott, hogy jaa sorry de boltban figuk out of stock, de hugom már intézi, elvileg minden ok. Aztán pár hét múlva, hogy ja nem még sincs minden ok, mert rendelni kell, de már meg van rendelve no para. Aztán most jött pár hete az info h hehh hát igen, a boltos srác be lehetett tépve mert nem is emlékszik miről beszélünk... Aztán most hétvégén mikor jön haza a lány, család azzal informál hogy ne izguljak jönnek a babák is, szombaton érkeznek. Mivel sráccal elég jóba vagyunk, ezért péntek/szombat éjszaka ott mulatoztunk, a srác goodbye partyja, egyben a csaj welcome partyjával, hajnalban betoppan a család a lánnyal, hogy na megjöttünk puszi puszi de jó minden, viszont van egy rossz hírem, a csomagok elkavarodtak, majd csak pár nap múlva kapod meg :D (jó nekik rosszabb, de nekem vicces) Elméletileg ma már itthon van a csomag, de most meg a család van elutazva. Félelmetes.

(akit meg érdekelnek nem warhammeres postjaim, az nyugodtan látogasson el a ide ezt nagyjából nyáron is frissítem)

2 komment

Helyzetjelentés

yaneuh 2009.05.03. 22:06

Üdv mindenki!

Nem kell félni, nem tüntem el, nem is hanyagolom a magasságilag hátrányossan megkülönböztetett gonosz szerzeteimet, csak nem akarok pár naponta feltenni új WIP képeket, majd akkor jön a következő update, ha alapozásra készen lesz az osztag warrior. Megjött a 18" GSem, meg a sculpting tooljaim is, szóval gőzerővel tudok újra haladni.

Ezen kívül belekezdtem egy másik, picit nagyobb projectbe is, róla is majd kép ha legalább picit látványosabb lesz, de meglepően jól haladok vele is.

5 komment

Hadigépek

yaneuh 2009.04.14. 17:52

Még nem sikerült megszereznem a GSem, de gondoltam addig se hanyagolom a projectet, befejeztem festését a varázslónak, valamint csináltam 3 hadigépet.

4 komment

Zöldbőrüek

yaneuh 2009.04.10. 17:37

Csináltam egy pár képet néhány osztagomról, ennél több is van festve, de azokat még nagyon rég csináltam és nem túl szépek, drybrush hegyek. Rengeteg már sérült, látszódik rajtuk hogy már jó ideje játszom velük, sok sok dolgot észrevettem most rajtuk :) Jah, és nem a saját movement traybeb vannak, az egy másik dobozban felejtődött. De akkor jöjjenek:

1 komment

Finished Black Orks

yaneuh 2009.04.08. 17:34

Befejeztem őket, ők is maximálisan TTQra szánva, képek elég rosszak lettek, de szerintem asztalon elég jól mutató osztag lett. Nem tudom miért pont őket fejeztem be, mert életemben talán 1szer hoztam black orkokat, amikor Grimgor listáját próbálgattam. Persze sajnos még hátra van 15 fő az osztagból, de ebből 3at le kell mosni, 10et meg meg kell venni :) Viszont így 8-10 főssen hoznám ChaosDwarfokhoz is, a warrior osztag mellé mini detachmentként, a warriorok kibirnak egy erősebb tömböt fogni 1 körig, majd én körömben ezek oldalbatámadnak, elveszik a sort, és még ütnek is egy szépet. Mindezt 104-130 pontért.

Mindenesetre eléggé motivál ez a blog, rég haladtam ennyire festéssel. Ha van rá igény, akkor befejezett zöldbőrű seregemről is teszek fel képeket majd.

6 komment

Wip Black orkok

yaneuh 2009.04.06. 18:13

Nagyon elkapott most a festési láz, délután kimentem a kertbe hogy ott festegessek, és 0ról ezt sikerült alkotnom. Piros részeket még árnyékolni kéne, plusz fegyverek markolata és néhány javítás. Ma már nincs kedvem, de azért feltolok egy képet róluk. Elméletileg beleillik a CD projectbe, de talp az ork séma szerint fog elkészülni.

Update: Befejeztem a srácokat, már csak füvet kell rájuk rakni, és újra lefotózni. Nomeg azt feltölteni :)

Szólj hozzá!

Törpe Blood Bowl csapat

yaneuh 2009.04.05. 14:47

Szeretem nagyon a bloodbowlt, és ez azon játékok közé tartozik, ahol szinte az összes csapat tetszik, hangulatos és szívessen gyűjteném, még a (fúj) törpéket is. Azonban hagyományos törpékre elvből nem vagyok hajlandó sokat költeni, se sokat foglalkozni, ezért ezt hoztam ki a csapatból. 1 egész pizzámba került, valamint 1 napomba a festés+konvertálás (:D)

Első sorban a pozició játékosok láthatóak, balról jobbra: futók, slayerek, blitzerek. Hátsó sorban meg a normál játékosok. Blitzereket szárnyas sisakkal akartam megcsinálni, de sajnos nem kaptam, és nem akartam sokat várni, így csak sima arany sisakjuk lett. Valamint az első 3 még régebben készült, azért a másfajta bőr. Újrafesteni viszont nem akartam. Festést se akartam túlbonyolítani, asztalon jól mutató csapatot akartam, minden színt 2-3 árnyaltból festettem meg. Igazából tökéletes példa arra, hogy 1 hétvége alatt az ember ki tud festeni játékra egy csapatot-osztagot TTQra.

Hülye voltam hogy cserét nem csináltam, mert kb 10 percel tartott volna tovább az egész folyamat, most viszont ugorhatok majd neki 0ról ha akarok csinálni... Mind1, törpékkel amúgy se akarok sokat játszani, max 1-1 versenyen. Lehet hogy a KCS versenyén velük indulok már.

Íme kis aranyos klónjaim:

 Jobbklikk kép megjelenítése - akkor egy fokkal nagyobb képet lehet látni.

Jelenleg fel tudok rakni: 

  • Orkok
  • Ogrék
  • Törpék
  • Emberek (ők még WIP stádiumban vannak)

És ha minden igaz, úton van hazafelé egy elf csapat is a Shadowforgetól.

Szólj hozzá!

1500 pont a tanulságok tükrében

yaneuh 2009.04.04. 14:13

Dawi-Zharr expedition force

1 Chaos Dwarf Hero @ 111 Pts
     General; Heavy Armour; Shield
     Black Hammer of Hashut [45]

1 Chaos Dwarf Sorcerer @ 150 Pts
     Magic Level 2
     Dispel Scroll [25]
     Power Stone [25]

1 Chaos Dwarf Sorcerer @ 150 Pts
     Magic Level 2
     Dispel Scroll [25]
     Power Stone [25]

10 Hobgoblin Wolf Riders @ 110 Pts

     10 Wolf @ [0] Pts

10 Hobgoblins @ 50 Pts
     Normal Bow

15 Chaos Dwarf Blunderbuss @ 190 Pts
     Blunderbuss; Heavy Armour; Standard

15 Chaos Dwarf Blunderbuss @ 190 Pts
     Blunderbuss; Heavy Armour; Standard

19 Chaos Dwarf Warriors @ 235 Pts
     Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
     War Banner [25]

     1 Champion @ [10] Pts

2 Hobgoblin Bolt Thrower @ 60 Pts

     4 Crew @ [0] Pts

2 Hobgoblin Bolt Thrower @ 60 Pts

     4 Crew @ [0] Pts

1 Death Rocket @ 80 Pts

     2 Crew @ [0] Pts
          Heavy Armour

1 Earthshaker @ 110 Pts

     3 Crew @ [0] Pts
          Heavy Armour

Casting Pool: 6

Dispel Pool: 4

Models in Army: 92
 

Vélemények, javaslatok? :) Most még variálgatok rajta, könnyen lehet hogy a rakétát és egyik BBt ki is veszem majd, mert szívessen beleraknék még egy lovasságot. A lényeg, hogy tudjak táblanegyedeket foglalni, zargatni, marchblokkolni, hogy aztán az earthshakerrel brutálissan le lassítsam az ellenfelet, 2"ekkel a tápos osztagai sosem érnek közel, és lőhetem vígan. Az meg hogy lord nélkül lehet 10es LD-m, az akkora tááááp hogy muszáj beraknom :) Hobgobesz osztag meg tökéletes rontott rohamok kicsalására, meg pár kamikáze stratégia összezavaró manőverre. Bár akkor jöhettek volna bugyiban, de így még esetleg megint be tudom rakni egyik flankemet védeni fastcavtól.

Nem titkolt szándékom hogy ezt már ligára megpróbáljam összerakni, és ezzel indulni, de sajnos azért nem haladok annyira jó ütemben. Sőt most sehogy se, és konvertálás nélkül nem akarom felrakni a törpéket.

7 komment

Battle Riport vs Zotyó VampireCount 1500pts

yaneuh 2009.04.03. 11:51

Méghozzá az első, sereg avató, a tápos új Vámpírok ellen. Nagyon nem készültem rá, ezt a listát hoztam, azzal a módosítással hogy az egyik varázslónál Staff of Sorcery volt, mert szerintem az nagyon jól jön az 1 kockával varázsoló ellenfelek ellen. Fireból varázsoltam, mert számítottam a regen bannerre, és gondoltam ez majd jó lesz.

Ő hozott 1 osztag grave guardot, regen banner nélkül, 1 dire wolf osztagot, 1 black nightot, 1 corpse cartot nekromantástúl, 2 minimum létszámos csontváz osztagot, és egy bansheet, valamint 1 vámpírt a csontvázok közé, és egy hellstead-en ülő, repülő vámpírt.

Felállás nálam egyszerü volt, elég szimmetrikus, szélen a gobeszok, egyel beljebb a blunderbuss, majd középen a warrior osztag. Az osztagok között meg elszorva a gépek, hogy jó rálátásuk legyen a dolgokra. Varázslókból 2 a warriorban csücsült, 1 meg a blunderbussban.

Warriorjaimmal szemben volt a graveguard ami közre volt fogva a 2 csonti osztaggal, mögötte a corpse cart, melette a banshee. A tábla 1-1 szélén az 1-1 lovassága.

Kezdést én nyertem meg, gondolkodtam rajta hogy átadom a kezdés jogát, mivel varázslókkal kint voltam rangeből és nem nagyon akartam közeledni, de úgy gondoltam hogy 1 lövésfázis nem árthat meg. Valóban, sniper chukkám első lövéssel kiszedte a regeneráló necrót a corpsecartról. Más érdemes ebben a körben nem történt.

Körökre osztva pontossan nem tudom visszaidézni mi történt, első körökbe ő közeledett helyezkedett, én meg lőttem varázsoltam. Kisniperkedte ugyanaz a chukka a cartot is a következő körben, majd sajnos a repülő vámpír áldozata lett. Pontját azért behozta, valamint vámpírka overrunból olyan pozicióba került hogy őt is le tudtam lőni.

Hős hobgobeszok egyszer berohamoztak 10 csontit szemből, (ld6) éééés nyerték is a közelharcot, 3an maradtak a halottak. A következő körben viszont hősi halált haltak, mert oldalba kapta a black knight osztag, és sajnos gyógyítás következtében a csocsi osztag is maxra ugrott vissza. Nem is lett volna az baj, ha csak 1 csocsit is megölök (mentette 6+ra) mert akkor a lovagok az oldalát mutatva overrunolnak, így viszont a csocsi nagyobb UStől menekültem saját oldalam felé. Óriási szerencsémre viszont knightok így is az oldalát mutatták, szóval egy chukka sortűznek köszönhetően tőllük se kellett félnem többé.

Mágiából leszedtem a graveguard felét, amit nem is engedtem vissza, és a  banshee osztag 99%át, majd a banshee 1 woundon berohamozta egyik chukkámat, ahonnan aztán játék végéig Xelgettünk. Sajnos 2 misscastot is dobtam és egyik fireballom el is veszett, noha csak az volt a használható spelle.

Másik hobgobesz osztagom szambázgatott a kutyával, Zotyó sose merte kitolni, én meg mindig ráfodrultam, amikor egyszer előjöttek a kutyák, akkor le is lőttem belőlle 3at. Igazából 60 pontért tökéletesen megvédték a bal szárnyamat.

Hadigépeim szépen lassan elfogytak, a kichargoló vámpír generálisnak, a saját missfirejaimnak, és a lassan közeledő csonti osztagnak hála. Itt elkövettem egy óriási hibát, hagytam hogy a csocsi beleoverrunoljon a vámpíral együtt a blunderbussos-hősös osztagomba, mert akartam lőni már egyet :D Ha helyezkedek és kitérek a csocsi elől, akkor csak a vámpír csattan be, akit CRből tuti megvertem volna, és a generális halála után csúnya vége lett volna a maradék 2 csocsinak és 3db graveguardnak. Így sajnos viszont ő őlte meg a blunderbusst és a hőst. Viszont cserébe egyik varázslóm flaming swordal levágta az ő bansheeját is.

Veszteségeim:

1 osztag blunderbuss, 1 varázsló, 3 chukka, 1 hobgoblin unit, 1 earthshaker, 1 deathrocket, és 1 zászló a blunderbusstól, ami 700 valahány pont, nem emlékszem pontosan.

Én okoztam:

1 corpsecart necromantástúl, 1 hellsteades vámpír, 1 osztag black night, 1 wraith-banshee osztag, fél grave guard, és fél kutya. Ez így 900 pont környékén van.

Összesen nyertem 150 körüli pontal, ami sajnos ennél a pontnál csak egy X. Az utolsó körben elvesztett 450 pontom nagyon fáj emiatt. Kockákat nem hibáztatom, mert amit a sniper chukkák elvégeztek, azt visszakaptam misscast és missfire terén :) Talán átlagosnál még jobban is dobtam.

Tanulságok: Nagyon lassú ez az 1500 pontos lista, kell bele egy, de talán két lovasság, hobgoblinok jól jönnek flankelni, march blokkolni, hadigépet zargatni. Csak a minimum létszám 10fő, és még spear sem lehet náluk. Egy közelharci hőst is be lehetne rakni, nagyon durva hogy már ilyen kis pontszámnál lehet 10es ldm, de egyébként meg csak 9es... Sok olcsó unit használata is nagyon jó, hogy el lehet vele csalni az ellenfelet, de itt még meg van az előnye, hogy egy menekülés után akár még össze is állhat a 10es ld miatt :D Deathrokket szerintem annyira nem nagy szám, Earthshaker is csak azért tetszik, mert lassítja az ellenfelet, és tovább tudom lőni. Ez egy marchblokkal kombinálva elég durva dolog, 6 kör alatt se ér oda. Blunderbuss se naygon tetszett, de erre az is rájásztik hogy nem tudom még pontossan hogyan kéne használni, mert ha nem pont szembe van az ellenséggel, akkor máris alig tud lőni, és mivel ha jól tudom move or fire, ezért szinte sose fognak lőni.

 

6 komment

Cilinder győzelem

yaneuh 2009.03.28. 18:00

Nagyon elégedett vagyok a kalap kinézetével, a 2 nyomdás arcmaszkal nem, viszont a frogman egész jól néz ki így :) Már már káosztörpös kinézete is van az "osztagnak".

4 komment

Bighat or not?

yaneuh 2009.03.27. 11:17

Nézegettem minap CDO-t és találtam egy nagyon egyszerü bighat megoldást, ki is próbáltam, tény hogy még kéne rajta puttyzni, de nem tudom eldönteni hogy maradjak az eredeti elképzelésnél, vagy legyenek a kalapos muksók.

Nekem a kalap/szakáll trademark miatt jönnek be nagyon ezek a figurák, szóval ezt kéne, csak a maszkal együtt annyira nem tetszenek, arcot puttyzni meg nem igazán tudok/merek. Természetesen még nincsenek kész a kalaposok, de a forma látszódik hogy mégis hogyan néznének majd ki. Nem tudom mi legyen, maradjak az eredetinél, vagy pedig csináljam így. Itt az inspiráció

 

4 komment · 1 trackback

Fire Sorcerer

yaneuh 2009.03.25. 22:48

Jessz, elkészült seregem első hőse, egy tűzvarázsló. Az arcmaszk Vihartól van, köszönet neki újra. Többi saját munka, én nagyon elégedett vagyok a hatással, bízok benne hogy festésel még jobban ki tudom emelni piromániáját. Talpakat majd egyszerra akarom, de lávás sziklás móka lesz.

Bocsi az ujjamért, meg a viszonylag szarabb képekért, de eléggé szar pózban van a srác, nagyon előre dől, nehéz fényképezni.

1 komment

Nehéz lesz ide állandóan címet kitalálni...

yaneuh 2009.03.13. 12:20

Nah, most pár napig le fog lassulni a haladás, (eddig se volt gyors) mert sikerült szereznem biteket, és megvárom míg ezek hozzám jutnak, addig nem akarok csinálni semmit. GSből is kevés van azt is kell venni. Valamint maga az átalakítandó törpe is kevés.

Viszont van eredeti DeathRokket-em, igaz kezelők nélkül, de azt majd konvertálok hozzá annyi gond legyen.

Valamint "konvertáltam" egy sorcerort egy régi még kalapos műanyag törpiből amit bitzboxomba találtam. Konvertálás igen komoly volt, levágot balta helyére került egy káosz ikon. Így már egy staffja van. Nagyon durva, mi? :)

Meg befejeztem még egy frogmant, festeni kéne őket, de az a legutolsó lépés lesz, ez a kettő csak azért készült el hogy megnézzem festve hogy fognak mutatni.

Ezen kívül láttam még három sorci konverziót, mindkettő skullpassból, egyik a slayer amiből fire lore caster lett, másik meg ágyukezelők, akikből shadow és metal. Faszán néznek ki nagyon, és csak GS munka kell hozzá. Jó pesze ez nem azt jelenti hogy könnyű, csak azt hogy mindne meg van hozzá itthon. De még fejlődni akarok mielött neki fogok.

Valamint lecsupaszítottam még 5 HW+shield warriort, de őket majd csak akkor fogom folytatni ha már itt lesznek új cuccaim, éééés ezúton szeretném megköszönni Viharnak a segítséget. De kérnék még tőlled még egy szívességet, az earthshakerről készíts még pár képet több oldalról is légyszi, mert már az alap összeragasztásánál gondba vagyok :)

Továbbra is örömmel fogadok mindenféle káosz és törpe bit felajánlást, persze üzletelni is hajlandó vagyok. Marauder dolgok, ikonok jól jönnek, meg skullpassos törpék olcsóért.

2 komment

EvilFrogmen

yaneuh 2009.03.10. 21:38

Hát ööö izé... Szal festve se igazán tetszenek, a saját arcmaszk az nekem inkább valami békaemberre emlékeztet mint káosztörpére. Ok festés messze nem mondható késznek, inkább elnyagyoltnak és pontatlannak, árnyékok sehol, de azért látszódik mit akarok kihozni belőlle.

 

2 komment

1500 pontos lista

yaneuh 2009.03.09. 13:42

Dawi-Zharr Artillery Force

1 Chaos Dwarf Sorcerer @ 150 Pts
     General; Magic Level 2
     Dispel Scroll [25]
     Power Stone [25]

1 Chaos Dwarf Sorcerer @ 150 Pts
     Magic Level 2
     Dispel Scroll [25]
     Power Stone [25]

1 Chaos Dwarf Sorcerer @ 150 Pts
     Magic Level 2
     Dispel Scroll [25]
     Power Stone [25]

15 Chaos Dwarf Blunderbuss @ 190 Pts
     Blunderbuss; Heavy Armour; Standard

15 Chaos Dwarf Blunderbuss @ 190 Pts
     Blunderbuss; Heavy Armour; Standard

19 Chaos Dwarf Warriors @ 210 Pts
     Heavy Armour; Shield; Standard; Musician

     1 Champion @ [10] Pts

15 Hobgoblins @ 75 Pts
     Normal Bow

15 Hobgoblins @ 75 Pts
     Normal Bow

1 Death Rocket @ 80 Pts

     2 Crew @ [0] Pts
          Heavy Armour

2 Hobgoblin Bolt Thrower @ 60 Pts

     4 Crew @ [0] Pts

2 Hobgoblin Bolt Thrower @ 60 Pts

     4 Crew @ [0] Pts

1 Earthshaker @ 110 Pts

     3 Crew @ [0] Pts
          Heavy Armour

Casting Pool: 8

Dispel Pool: 5

Models in Army: 102


Total Army Cost: 1500

 

Szerencsére nem tömeg lista ez se.... 102 figura 1500 pontnál :D Mindenesetre ez a legkönyebben megvalósítható, késöbb majd bullcentaurokat is bele akarom rakni mindnekép, közelharci hősöket is, de egyenlőre ezt a listát akarom összerakni. Májusban lesz kövi liga, 1500 pont, de nem hinném hogy addigra meg leszek.

Mi van ebből meg:

-30 hobgoblin (valójában night gobbo) festés még hátra van

-4 bolt thrower ez festve van

-Death rocket, noha ebből van pár házilag gagyin konvertált itthon, most sikerült egyhez hozzájutnom szerintem jó áron, de ehhez kezelőket kell gyártani.

Amit meg kell építeni:

-30 blunderbuss, jelenleg van 10 puskásom, kell még venni 20at

-20 warrior, ebből 12 van, kell még 8

-Earthshaker, Vihar ágyúját fogom leutánozni, alapja már meg van

-3 sorceror, na itt tippem sincs miből kéne csinálni, valószínüleg valami sima törpi lesz szép nagy ikonnal a kezében.

Szóval igazából nem lehetetlen, hisz csak 55 figura, és tegnap próbálkoztam puttyból arcmaszkot is csinálni, egyet ma befejezek és lealapozok, esetleg elkezdek festeni, hogy meglássam így milyen. Tehát este éjszaka update várható.

2 komment

Első törpik (WIP)

yaneuh 2009.03.08. 19:48

Nem olyan rég hozzájutottam egy Battle for Skull Pass alapdobozhoz, amiben van egy pár törpe, amiket ugyan nem szeretek, viszont figurát eladni mégjobban gyűlölök, így csak a polcon porosodtak. Viszont nézegetve netet találtam egy jó kis tutorialt hogyan lehetne belőllük káoszos törpiket generálni.

Jelengleg így néznek ki, látszik nagyon hogy nem vagyok még GS művész, de a távolabbi kettő már egész jól néz ki. A probléma inkább az hogy kifogytam bitzekből, főleg olyan dolgokból amiből az arc maszk lehetne. (felajánlásokat szívessen veszek) Őket is csak azért kezdtem el csinálni hogy kipróbáljam mennyire nehéz az a tutorial. Nem tűnik annak, de azért rengeteg munka lesz velük. Reményeim szerint festéssel úgyis fel tudom őket dobni.

Szólj hozzá!

Miért pont ők?

yaneuh 2009.03.08. 19:20

Már régóta ér bennem a gondolat hogy akarok egy új fantasy sereget dicső orkjaim mellé, de nem tudtam dönteni mi legyen. Ami első körben kiesett az az empire, breton, skaven (még egy tömeg tuti nem) törpe meg a lizzardmen. Elfek közül csak a dark elfek tetszenek, de abból 2 is van baráti társaságba, és igaz vicces lenne a belső polgárháború, de egy idő után unalmas is. Káosz dolgok tetszegetnek, démont picit butának tartom, warrior viszont egészen tetszik, főleg egy marauder lovas sereg, beastek meg majd ha kijönnek. De igazából ezek sem azok amik kimondottan tetszenek.

2 sereg viszont már régóta álmom, az egyik a Dogs of War zsoldos sereg, a másik meg a ChaosDwarf. Jellemző hogy egyik sincs igazán támogatva GW által, mindkettőhöz csak régi kiadású elavult PDFek vannak, figurákat csak ebayen aranyáron lehet szerezni.

Ennek ellenére egy DoW sereget már elkezdtem konvertálni festeni, nem is állok rosszul velük.

Ami viszont a gonosz törpik mellett szól az az óriási előny, hogy szeretik rabszolgasorba taszítani más fajokat, ami játéktechnikailag ez úgy nyilvánul meg hogy hozhatnak ork és goblin osztagokat. Namármost ha balra tekintek a polcomon egy kb 10.000 pontos ork & goblin sereg néz vissza rám, így a special választásam már készen is vannak. Nomeg aki szereti az orkokat az rossz törpe nem lehet :)

Hátránya viszont hogy nem olyan könnyű figurákat gyártani hozzá mint DoWhoz, rengeteg konvertálás és puttizás kell hozzá. Időm viszont van, és szeretek szöszmötölni, szóval eldöntöttem hogy Hashut követői közé lépek.

Szólj hozzá!