HTML

Project: Dawi-Zharr

Elsősorban Chaos Dwarfok építésével és festésével fog foglalkozni ez a blog, de természetesen ha valami mást festek akkor az is felkerül. Elképzelhetőnek tartom pár battle riport leközlését is. Szóval ez lesz az én Warhammer blogom.

Utolsó kommentek

  • yaneuh: @kabaman88: Ma sikerült beszélnem a lánnyal, megvannak a figuk, és minden rendben :) (2009.08.20. 16:50) Nyári szünet
  • kabaman88 (törölt): Hehe, szerintem a 2 focis elf csapatra keresztet vethetsz :-) (2009.08.10. 19:46) Nyári szünet
  • geistwald: fris - sí - tést fris - sí - tést (2009.07.14. 09:49) Helyzetjelentés
  • yaneuh: Nem hagytam abba, csak van 2 bér projectem, és azok most prioritást élveznem, ellenben amint azok ... (2009.06.05. 17:39) Helyzetjelentés
  • kabaman88 (törölt): Nehogy abbahagyd, a legizgalmasabb résznél! (2009.06.05. 12:12) Helyzetjelentés
  • Utolsó 20

Battle Riport vs Zotyó VampireCount 1500pts

yaneuh 2009.04.03. 11:51

Méghozzá az első, sereg avató, a tápos új Vámpírok ellen. Nagyon nem készültem rá, ezt a listát hoztam, azzal a módosítással hogy az egyik varázslónál Staff of Sorcery volt, mert szerintem az nagyon jól jön az 1 kockával varázsoló ellenfelek ellen. Fireból varázsoltam, mert számítottam a regen bannerre, és gondoltam ez majd jó lesz.

Ő hozott 1 osztag grave guardot, regen banner nélkül, 1 dire wolf osztagot, 1 black nightot, 1 corpse cartot nekromantástúl, 2 minimum létszámos csontváz osztagot, és egy bansheet, valamint 1 vámpírt a csontvázok közé, és egy hellstead-en ülő, repülő vámpírt.

Felállás nálam egyszerü volt, elég szimmetrikus, szélen a gobeszok, egyel beljebb a blunderbuss, majd középen a warrior osztag. Az osztagok között meg elszorva a gépek, hogy jó rálátásuk legyen a dolgokra. Varázslókból 2 a warriorban csücsült, 1 meg a blunderbussban.

Warriorjaimmal szemben volt a graveguard ami közre volt fogva a 2 csonti osztaggal, mögötte a corpse cart, melette a banshee. A tábla 1-1 szélén az 1-1 lovassága.

Kezdést én nyertem meg, gondolkodtam rajta hogy átadom a kezdés jogát, mivel varázslókkal kint voltam rangeből és nem nagyon akartam közeledni, de úgy gondoltam hogy 1 lövésfázis nem árthat meg. Valóban, sniper chukkám első lövéssel kiszedte a regeneráló necrót a corpsecartról. Más érdemes ebben a körben nem történt.

Körökre osztva pontossan nem tudom visszaidézni mi történt, első körökbe ő közeledett helyezkedett, én meg lőttem varázsoltam. Kisniperkedte ugyanaz a chukka a cartot is a következő körben, majd sajnos a repülő vámpír áldozata lett. Pontját azért behozta, valamint vámpírka overrunból olyan pozicióba került hogy őt is le tudtam lőni.

Hős hobgobeszok egyszer berohamoztak 10 csontit szemből, (ld6) éééés nyerték is a közelharcot, 3an maradtak a halottak. A következő körben viszont hősi halált haltak, mert oldalba kapta a black knight osztag, és sajnos gyógyítás következtében a csocsi osztag is maxra ugrott vissza. Nem is lett volna az baj, ha csak 1 csocsit is megölök (mentette 6+ra) mert akkor a lovagok az oldalát mutatva overrunolnak, így viszont a csocsi nagyobb UStől menekültem saját oldalam felé. Óriási szerencsémre viszont knightok így is az oldalát mutatták, szóval egy chukka sortűznek köszönhetően tőllük se kellett félnem többé.

Mágiából leszedtem a graveguard felét, amit nem is engedtem vissza, és a  banshee osztag 99%át, majd a banshee 1 woundon berohamozta egyik chukkámat, ahonnan aztán játék végéig Xelgettünk. Sajnos 2 misscastot is dobtam és egyik fireballom el is veszett, noha csak az volt a használható spelle.

Másik hobgobesz osztagom szambázgatott a kutyával, Zotyó sose merte kitolni, én meg mindig ráfodrultam, amikor egyszer előjöttek a kutyák, akkor le is lőttem belőlle 3at. Igazából 60 pontért tökéletesen megvédték a bal szárnyamat.

Hadigépeim szépen lassan elfogytak, a kichargoló vámpír generálisnak, a saját missfirejaimnak, és a lassan közeledő csonti osztagnak hála. Itt elkövettem egy óriási hibát, hagytam hogy a csocsi beleoverrunoljon a vámpíral együtt a blunderbussos-hősös osztagomba, mert akartam lőni már egyet :D Ha helyezkedek és kitérek a csocsi elől, akkor csak a vámpír csattan be, akit CRből tuti megvertem volna, és a generális halála után csúnya vége lett volna a maradék 2 csocsinak és 3db graveguardnak. Így sajnos viszont ő őlte meg a blunderbusst és a hőst. Viszont cserébe egyik varázslóm flaming swordal levágta az ő bansheeját is.

Veszteségeim:

1 osztag blunderbuss, 1 varázsló, 3 chukka, 1 hobgoblin unit, 1 earthshaker, 1 deathrocket, és 1 zászló a blunderbusstól, ami 700 valahány pont, nem emlékszem pontosan.

Én okoztam:

1 corpsecart necromantástúl, 1 hellsteades vámpír, 1 osztag black night, 1 wraith-banshee osztag, fél grave guard, és fél kutya. Ez így 900 pont környékén van.

Összesen nyertem 150 körüli pontal, ami sajnos ennél a pontnál csak egy X. Az utolsó körben elvesztett 450 pontom nagyon fáj emiatt. Kockákat nem hibáztatom, mert amit a sniper chukkák elvégeztek, azt visszakaptam misscast és missfire terén :) Talán átlagosnál még jobban is dobtam.

Tanulságok: Nagyon lassú ez az 1500 pontos lista, kell bele egy, de talán két lovasság, hobgoblinok jól jönnek flankelni, march blokkolni, hadigépet zargatni. Csak a minimum létszám 10fő, és még spear sem lehet náluk. Egy közelharci hőst is be lehetne rakni, nagyon durva hogy már ilyen kis pontszámnál lehet 10es ldm, de egyébként meg csak 9es... Sok olcsó unit használata is nagyon jó, hogy el lehet vele csalni az ellenfelet, de itt még meg van az előnye, hogy egy menekülés után akár még össze is állhat a 10es ld miatt :D Deathrokket szerintem annyira nem nagy szám, Earthshaker is csak azért tetszik, mert lassítja az ellenfelet, és tovább tudom lőni. Ez egy marchblokkal kombinálva elég durva dolog, 6 kör alatt se ér oda. Blunderbuss se naygon tetszett, de erre az is rájásztik hogy nem tudom még pontossan hogyan kéne használni, mert ha nem pont szembe van az ellenséggel, akkor máris alig tud lőni, és mivel ha jól tudom move or fire, ezért szinte sose fognak lőni.

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dawi-zharr.blog.hu/api/trackback/id/tr981043667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chipie_ambrosia 2009.04.04. 02:15:45

Szia!

Jó kis csata lehetett. Gratulálok!
A blunderbass move AND fire.

Én is ma játszottam egy 3as csatát a káosz törpékkel törpe és breton ellen. Nekem sikerült megnyernem, de majdnem nagyon csúfos vége lett mindennek. Ha gondolod írhatok róla 1 riportot.

yaneuh 2009.04.04. 13:19:41

Dooh de kár hogy ezt csak most tudom meg, jobban utánanézhettem volna, csomószor jó szituba voltak mozgás után lövéshez :( Simán lekapták volna a lovag osztagot :P
Írd meg, kiváncsi vagyok rá, sőt ha gondolod ki is rakhatom ide.

_bala_ 2009.04.12. 14:49:26

Endo, jó kis csata leírás! :)
Belinkeltem a blogomba!

Üdv,
Bala

von Khebab 2009.04.13. 21:22:42

Korrekt, korrekt!
A kéjosz törpök még kompetitív faj a vámpírok ellen is.Ha ésszel jáccol velük.Endro tactikal áttekintő-záró része nagyon promising a szememben, szeretem az ilyen elemző-gondolkodó mántalitású játékosokat!Kár hogy kevés ilyen van!

_bala_ 2009.04.14. 15:27:11

ElEndro, bocs, az előbb elírtam a neved. :(

Ha lesz még csataleírás, mindenképpen szólj lécci! Szeretném összefogni a magyar nyelvű, színvonalas csatajelentéseket.

Köszi,
Bala

yaneuh 2009.04.14. 18:04:39

Semmi gond, és természetesen ha lesz akkor szólok, meg ide is kirakom.
Khebab, köszi, én mindig megpróbálok utóleg elkombinálni hogy mi működött mit kellett volna máskép vagy mi hogyan lett volna jobb. Azt ha már írom ezt az izét, akkor ennek hangot is adok. Észrevettem hogy annak ellenére hogy régi a lista, elég sok lehetőség van benne, és nincs meg benne az a kiszámíthatatlanság ami orkoknál, olyan jó érzés :D
süti beállítások módosítása